La Festa Major culmina amb gran èxit d’assistència i deixa empremta en la seva història

Festa Major 2023

El passat cap de setmana, el barri de Poblenou Zona Esportiva de Terrassa va gaudir com mai de la seva Festa Major. El programa, que enguany va recuperar el format de tres dies, va incorporar més d’una vintena de propostes culturals, gastronòmiques, cíviques i esportives.

Tot i que la pluja va fer acte de presència en algun moment del cap setmana no va aturar les activitats previstes, sí però la part final del concert del grup Hokele que va actuar el divendres a la nit. Unes hores abans va tenir lloc l’emotiu pregó de Festa Major que enguany va còrrer a càrrec d’en Ramon Clariana, un ferm activista del moviment veïnal i que durant més de 40 anys ha estat involucrat en diferents entitats del barri i de la ciutat.

Les activitats culturals van ser presents durant tota la Festa Major, destacant l’actuació de foc i pirotècnia del Bitxo del Torrent Mitger que enguany va ampliar l’espectacle omplint de nou la plaça de llum i foc davant l’atenta mirada del nombrós públic assistent. Prèviament, la mateixa entitat va efectuar una gran tabalada juntament amb l’Aristofoc i la ballada de gegantons de l’Escola Abat Marcet

Durant la tarda de dissabte, novament va tenir lloc l’actuació de l’humorista local Alberto de Momento que va presentar el seu nou monòleg davant de més d’un centenar d’assistents que van omplir la sala d’actes del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer.

La tarda de diumenge va estar dedicada a la música i el folklore, amb l’exhibició ‘Sígueme si puedes’ del grup de ball del Centre Cívic Avel·lí Estrenjer i el concert de l’escola de cant Marta Lorente. Acte seguit, i per concloure la Festa Major, van tenir lloc les actuacions del Coro Rociero ‘Los Carteya de Terrassa’ i ‘Aromas del Alba’ de Casa Andalucía, organitzades per la Coordinadora d’Entitats Andaluses de Terrassa.

El Grup Hokele i l’Orquestra Huracán van ser els encarregats d’amenitzar musicalment una plaça plena a vessar les nits de divendres i de dissabte, respectivament.

En el terreny gastronòmic com sempre la protagonista principal va ser la barra de bar que va prestar servei en un horari molt ampli durant les tres jornades festives. L’emblemàtica botifarrada popular es consagra amb un rotund èxit amb la venta aproximada de 700 botifarres. Un esdeveniment molt esperat com també ho va ser la paellada popular que un any més va ser cuinada per membres de l’antiga i la nova junta de La Sosi. En total es van servir més de 350 plats de paella. Com a activitat prèvia a la paellada popular, vam gaudir del vermut musical amb la degustació del vermut terrassenc Egarenca i l’animació musical d’en DJ Karbi.

Pel que fa a les activitats infantils, la canalla va poder disfrutar dels tallers i jocs gegants que es van dur a terme el dissabte al matí al Camp de Futbol de Poblenou 2002 gràcies a les entitats de l’Esplai la Fera, la Peña del Cubo, Som Bollywood i Minyons de Terrassa. I posteriorment, van enfilar camí cap a la Plaça de la Cultura on els esperava l’espectacle d’animació infantil del grup Toni&Tino.

Pel que fa a les activitats esportives, es va celebrar la 15a cursa popular, organitzada per Recresport, tant pel públic més jove amb un recorregut d’1 km. com pels adults que van recòrrer fins a 5km. Després de la cursa es va oferir una sessió d’estiraments a càrrec d’Anna Cadafalch i Pere Carvajal de Terrassasports. La llista d’activitats més mogudes es va completar amb l’exhibició de Flawless Dance School, la sessió a ritme de Zumba conduïda per Mònika Bastida i l’exhibició de diferents disciplines de ball a càrrec del centre esportiu Terrassasports que enguany celebra el seu 20è aniversari.

La Festa Major més solidària amb Ayuda Directa

Una part de la Plaça de la Cultura va ser reservada per a la presència de la Fundació Ayuda Directa que va aportar la part més solidària en aquesta Festa Major. Un punt d’informació i de recollida d’aliments on els veïns, veïnes i visitants van poder aportar productes no peribles per a persones i famílies que s’enfronten a dificultats.

A més a més, Ayuda Directa va organitzar un concurs de dibuix per als més petits, alguns dels quals varen ser premiats.

L’Enrenou a Poblenou, la Carpa Cultural i una exposició de bicicletes, la nova fornada d’activitats

La cercavila jove ‘Enrenou a Poblenou’ va recórrer diferents carrers i places del barri acompanyada per la txaranga Bloco Baiao. Tot una demostració festiva i d’alegria que durant el recorregut va fer parada en els diferents bars participants. Una cercavila, amb gran acollida, que va permetre dinamitzar la part amb més història del barri i a la vegada convidar a tothom a participar de la Festa Major.

D’altra banda, l’estrena de la ràdio de ‘La Carpa Cultural’, organitzada per la Comissió de Cultura de La Sosi, va servir per donar acompanyament de les diferents activitats programades i també per donar veu a persones i entitats involucrades d’una manera o altra amb el barri. Així doncs, ens varen acompanyar Ramon Clariana, pregoner de la festa major; Cesáreo Avellaneda, membre de la junta actual de La Sosi; Alba Sánchez i Joel Casanovas, de l’Esplai la Fera; Marcial Peralejo, fundador d’Ayuda Directa; Xavier Bermúdez, membre del Bitxo del Torrent Mitger; Anna Cadafalch, directora de l’entitat esportiva Terrassasport; Ruben Leiva, fundador de Recresport; i Mari Carmen Martínez, membre de l’antiga junta de La Sosi.

Totes les entrevistes es poden recuperar a la web de lasosi.org/lacarpacultural.

La plaça també va acollir, per primera vegada, una exposició de bicicletes mítiques dels anys 70, 80 i 90. Un viatge nostàlgic que va evocar records d’infantesa i va despertar emocions amb aquest museu ambulant de bicicletes llegendàries.

Més novetats, sorteig paellada popular i concurs de fotografia

Durant la jornada de diumenge i mentre les persones assistents saborejaven la paella popular es va efectuar el sorteig de premis vinculats amb el número del tiquet. Així doncs, les persones guanyadores van ser obsequiades amb un pernil, gentilesa de Hermanos Ortega; un complement, gentilesa de Joieria Carpio; un val per una coca de St Joan per a 6 persones, gentilesa de La Tahona de l’Òscar (Forn Casa Nova); o un val de 3 mesos de cuota gratis al Terrassasports.

Pel que fa al concurs de fotografia, en breu es comunicarà per les xarxes socials de La Sosi el nom de les persones guanyadores i les fotografies premiades.

Des de la Comissió de Festes de La Sosi volem expresar el nostre més sincer agraiment a l’Esplai La Fera i a totes les persones voluntàries, entitats, organismes i establiments que han fet possible que aquesta Festa Major hagi estat tot un èxit. 

Per últim, i no menys important, volem expresar la nostra gratitud a tots els veïns, veïnes i visitants que han gaudit de la Festa Major. La seva presència i entusiasme donen vida a cada racó del barri, convertint aquests dies en una celebració plena d’alegria, d’ambient festiu, de respecte i tolerància per a tothom. La seva participació activa i suport constant són els pilars d’aquesta festivitat que enforteix el nostre sentit de pertinença i orgull cap al barri.

En conclusió, gràcies a tothom per fer possible aquesta Festa Major inoblidable i us emplacem a la propera edició que tindrà lloc el 7, 8 i 9 de juny de 2024.

Festa Major 2023
Subscriu-te al nostre butlletí
Introdueix el teu correu electrònic per rebre puntualment les notícies de La Sosi i del barri!
icon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *