Consells per afrontar l’onada de calor. Coneixeu els refugis climàtics de Terrassa?

La temporada de vacances d’estiu ja és aquí i amb ella l’augment de les temperatures. Tant si us quedeu al barri com si marxeu fora de vacances us volem compartir alguns consells importants per protegir-vos de les onades de calor:

  • Mantenir-vos informat: Estar al corrent dels pronòstics del clima i les alertes emeses per les autoritats locals sobre les condicions de calor extrema.
  • Hidratació adequada: Beure suficient aigua durant tot el dia, encara que no es tingui set. Eviteu el consum excessiu d’alcohol, cafeïna i begudes ensucrades, ja que poden augmentar la deshidratació.
  • Vestimenta adequada: Utilitzeu roba lleugera, de colors clars i de teixits transpirables que permetin la circulació de l’aire i l’evaporació de la suor.
  • Protecció solar: Apliqueu-vos protector solar amb un factor de protecció adequat (SPF) a totes les àrees exposades de la pell. Utilitzeu barret d’ala ampla i ulleres de sol per protegir-vos del sol.
  • Eviteu l’exposició directa al sol: Cerqueu ombra sempre que sigui possible i limiteu l’exposició al sol, especialment durant les hores màximes de calor, que solen ser entre les 10 del. matí i les 4 de la tarda.
  • Ventilació adequada: Manteniu la llar ben ventilada obrint finestres i utilitzant ventiladors o condicionadors d’aire per mantenir una temperatura més fresca a l’interior.
  • Eviteu activitats físiques intenses: Reduïu o eviteu les activitats físiques vigoroses a l’aire lliure durant les hores més caloroses del dia. Si cal fer exercici, opteu per fer-ho en hores més fresques o en llocs amb aire condicionat.
  • Tingueu cura dels grups vulnerables: Presteu especial atenció a nens, persones grans, persones amb malalties cròniques i mascotes, assegurant-vos que estiguin adequadament hidratades i protegides de la calor.
  • Control de la temperatura a la llar: Utilitzeu cortines, persianes o tendals per bloquejar l’entrada de llum solar directa i reduir la temperatura a l’interior de l’habitatge. Si és possible, utilitzeu ventiladors o condicionadors d’aire per mantenir una temperatura agradable.
  • Pareu atenció als signes de cop de calor: Esteu en alerta als símptomes com marejos, mal de cap, nàusees, pell vermella i calenta, i pols ràpid. Si es presenten aquests símptomes, cerqueu un lloc fresc, beveu aigua i busqueu atenció mèdica si els símptomes persisteixen o empitjoren.

Aquests consells us poden ajudar a protegir-vos i mitigar els efectes d’una onada de calor, garantint la seguretat i el benestar personal durant condicions de calor extrema.

Sabeu que a Terrassa tenim refugis climàtics?

A Terrassa, hi ha més d’una vintena de refugis climàtics accessibles que ofereixen confort tèrmic i seguretat davant d’episodis meteorològics extrems, com les onades de calor. Aquests llocs accesibles inclouen espais interiors, com biblioteques i altres edificis amb climatització adequada, així com espais exteriors com places, jardins i parcs amb aigua i vegetació que ajuden a reduir la temperatura ambiental. Aquests refugis tenen com a objectiu protegir especialment a les persones més vulnerables, com els infants i les persones grans, dels efectes adversos de les temperatures extremes.

Al districte V trobareu aquests espais al Parc de les Nacions Unides, a la Plaça Antoni Escudé i al Parc del Nord.

Consulteu el llistat complet de refugis climàtics

Subscriu-te al nostre butlletí
Introdueix el teu correu electrònic per rebre puntualment les notícies de La Sosi i del barri!
icon

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *